Fotoğraflar: ishN
2011 Yılbaşı Menümüzden
Malzemeler:
Yarım kilo yufka
1/3 kalıp peynir
Yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
- 3 Adet yufkayı üst üste koyarak önce 4 e daha sonra her parçayı üçgen olacak şekilde 3 e kesiyoruz. (1 yufka 12 eşit üçgen parçaya bölünmüş olacak)
- Peyniri çatal ile iyice eziyoruz ve üzerine ince kıyılmış maydonoz katıyoruz.
- Peynir karışımını üçgen yufkanın geniş kenarına bir miktar koyarak önce yufkanın iki kenarını peynirin üzerine kapatıyoruz. Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz.
- Yufkanın en ucunu suya batırarak yapışmasını sağlıyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
- Afiyet olsun
Fotoğraflar: ishN
0 yorum:
Yorum Gönder