Arkasından hafif bir meyveli tatlı. Çilek ve kivili kup
Malzeme:
Malzemeyi tamamen doğaçlama koydum, 6 adet kup çıktı.
1,5 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı su
istendiği kadar şeker (tatlılık oranına göre ayarladım)
1 kaşık mısır nişastası
1 kaşık krem şanti
kivi için
3 adet kivi ( 4 adet konsaydı rengi daha iyi olacaktı sanırım)
2 bardak süt
istendiği kadar şeker (tatlılık oranına göre ayarladım)
2 kaşık un
Hazırlanışı:
- Su, çilek püresi ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bıraktım.
- Ayrı bir kapta nişasta ve krem şantiyi karıştırarak az su ile incelttim.
- Kaynamakta olan çileğin üzerine dökerek hızlı karıştırdım.
- Kıvam alınca kuplara paylaştırıp soğumaya bıraktım.
- Sütün yarım bardağını ayırarak kalan süt ile şekeri kaynamaya bıraktım.
- Kiviyi soyarak yarım bardak süt ve un ile birlikte rondodan geçirdim.
- Kaynamakta olan süte katarak kıvam alana kadar kaynattım.
- Çileklerin üzerine paylaştırarak üzerine file fıstık ve çikolata sos ile servis yaptım.
3 yorum:
çok güzel gidecek bu sıcak günlere bu kup.ayrıcaaaaaa kumpire bayılırım ellerine sağlık canım ablam.mutlu hafta sonları.
Efendim, Saygılarımla; Yemek tarifleriniz bir harika, ellerinize sağlık ve bu tarifi bizlerle paylaşan gönlünüze ve kaleminize sağlıklar dilerim. Hoşçakalın...
ADAŞIM ELİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR SEVGİLER
Yorum Gönder